Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Ατομική έκθεση της Ευμορφίας Γκίκα Ραχούτη στη Ζυρίχη



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
H γκαλερί Karouzou, Kernstrasse 31 στη Ζυρίχη, έχοντας ως έναν από τους πρωταρχικούς της στόχους την προώθηση Ελλήνων καλλιτεχνών στο εξωτερικό, παρουσιάζει τη νέα σειρά έργων ζωγραφικής/κολάζ της Ευμορφίας Γκίκα Ραχούτη, την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018.

Η έκθεση έχει τον τίτλο “eco-visual approach”.

Evmorfia Ghika Rachouti, "Ecological approach 6",
ink and collage on paper 33x33 cm, 2018

Η Ελληνίδα εικαστικός ζει και εργάζεται στo Lugano τα τελευταία έξι χρόνια και είναι η τέταρτη ατομική της έκθεση στην Ελβετία με κοινωνικό και οικολογικό περιεχόµενο.

Σχετικά με τα έργα της έκθεσης, o ακαδημαϊκός δάσκαλος, αρχιτέκτονας και πρώην ομότιμος καθηγητής του τμήματος ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Ρώμης Prof. Nunzio Solendo, μεταξύ άλλων σημειώνει:
...Τα “ζωγραφικά έργα με κολάζ” της Ευμορφίας Γκίκα Ραχούτη, χαρακτηρίζονται από αποτελεσματική και υψηλή δημιουργικότητα, χειρονομιακή ελευθερία, συναίσθημα, δυναμικό χρωματισμό, πρωτότυπη συνθετική απεικόνιση, έμπνευση και ελληνο – μεσογειακή κουλτούρα. Η σύλληψη της ιδέας και η πραγμάτωση τους βιώθηκε ενεργά στην αστική πραγματικότητα του Λουγκάνο, με εκφραστική αρμονία μιας φαινομενικής αφαίρεσης, με επιδεξιότητα και μαεστρία “Εικαστικής δημιουργίας”. Τοπία ευαίσθητης συνθετικής φαντασίας αναγνωρίσιμα στο οπτικό πλαίσιο της σύγχρονης εποχής της Εικαστικής Tέχνης και με προσεκτική σύνδεση και αναφορά στην ιστορία της Διεθνούς Τέχνης.

Η Ευμορφία Γκίκα Ραχούτη γεννημένη στην Ελλάδα, σπούδασε ζωγραφική στις Ακαδημίες Καλών Τεχνών της Ρώμης και Βενετίας και αποκατάσταση έργων τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Opificio delle Pietre Dure e Laboratori di Restauro της Φλωρεντίας. Έχει εκθέσει σε πολυάριθμες ομαδικές και ατομικές εκθέσεις και άλλες διεθνείς συλλογικές διοργανώσεις τέχνης.
Ανοιχτή στις καινούργιες τάσεις της εποχής, χρησιμοποιεί τεχνικές ζωγραφικής σε συνδυασμό με κολάζ και πειραματίζεται αξιοποιώντας ένα σύνολο από ποικίλα υλικά και διαφορετικά μέσα όπως φωτογραφία, land art, εγκαταστάσεις και νέα μέσα ψηφιακής τέχνης.
Τα έργα της παραπέμπουν στην αρμονική συνύπαρξη με τη φύση και την αλληλεξάρτηση όλων στο Σύμπαν, με θέματα στα οποία αναγνωρίζεται η ελληνική της καταγωγή, η κλασσική παιδεία, το καλλιτεχνικό πέρασμα από τον εικαστικό πολιτισμό της Ιταλίας, αλλά και η διαπολιτισμική της επαφή με άλλους τόπους και ανθρώπους.

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018 και ώρα 19:00
Διάρκεια έκθεσης: από 23 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου 2018
Ώρες λειτουργίας:Τρίτη έως Παρασκευή 14:00 – 18:00 Σάβ., Κυρ. & Δευτέρα κλειστά

Evmorfia Ghika Rachouti, "Valley of Wonders" 2017,
decollage on paper 50x50 cm
Evmorfia Ghika Rachouti, "Ecological approach 1",
ink and collage on paper 33x33 cm, 2018
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε:

Galerie Karouzou
Kernstrasse31, Anwandstrasse, 8004 Zürich
Tel.: (+41) 79 82 74 187
Facebook: Galerie Karouzou
Web site: http://karouzougalerie.ch/






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου