Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015

Adriatica la Via dell’Arte - Macerata Italia


Αδριατική ο Δρόμος της Τέχνης
Adriatica la Via dell’Arte
Mostra collettiva


GALLERIA ANTICHI FORNI – MACERATA ITALIA

6 - 23 Μαρτίου 2015

Evmorfia Ghika Rachouti ''Mayday'' 2015 photography 40x60 cm

Συμμετοχή της Ευμορφίας Γκίκα Ραχούτη στην Ομαδική Έκθεση Adriatica la Via dell’Arte στη Ματσεράτα της Ιταλίας.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Macerata και της Νομαρχίας Marche και παρουσιάζεται στον εκθεσιακό χώρο της Galleria Antichi Forni di Macerata  από 6 έως 23 Μαρτίου 2015.

Ιταλοί καλλιτέχνες από τις Ακαδημίες Καλών Τεχνών Βενετίας, Μπολόνιας, Ματσεράτα, Ρώμης, Λέτσε, Μπάρι, Φότσια, παρουσιάζουν τα έργα τους μαζί με εικαστικούς καλλιτέχνες από τη Ρουμανία, Βουλγαρία, Κροατία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Ελλάδα, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Σερβία, Ρωσία, Ουκρανία, Αλβανία και Τουρκία.

Η πολιτιστική σπουδαιότητα της Αδριατικής Θάλασσας έδωσε την αφορμή για την ιδέα μιας έκθεσης με στόχο να συμπεριλάβει τις κοινές ρίζες και τις εξελικτικές διαδικασίες που βασίζονται στο θαλάσσιο δρόμο της Αδριατικής.

Η ίδια η Αδριατική θάλασσα υπήρξε πάντα μια σημαντική αρτηρία επικοινωνίας, μέσω της οποίας εδραιώθηκε  ο πλούτος της Ενετικής Δημοκρατίας, γεφυρώνοντας Ανατολή και Δύση στο Δρόμο του Μεταξιού, ένα δρόμο που κινητοποίησε  ανταλλαγές αγαθών και ανθρώπων και με τα πλοία ταξίδεψε την κληρονομιά της ελληνικής και της βυζαντινής γνώσης.

Η πόλη Ματσεράτα, για την κεντρική τοποθεσία της, είναι το ιδανικό μέρος για να φιλοξενήσει μια συνάντηση ανάμεσα σε καλλιτέχνες διαφορετικής γεωγραφικής και πολιτιστικής προέλευσης, σύγχρονοι Αργοναύτες της ψυχής, που δημιουργούν κατά μήκος του δρόμου της Αδριατικής, από βορρά προς νότο της Ευρώπης και πέραν αυτής. Καλλιτέχνες που υπογραμμίζουν την ανθρώπινη δυνατότητα για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας γλώσσας, σύμβολο της κοινής δημιουργικής πρόθεσης για την υπεράσπιση της ειρήνης και του περιβάλλοντος μέσω της Σύγχρονης Τέχνης.


Εγκαίνια της έκθεσης: Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015, ώρα 18.00

Ακολουθούν οι εκδηλώσεις:  Performance Armonia delle Sfere - Gaia Gennaretti, Elena Lombardo - Il Balletto di Macerata, coreografia di Eleonora Iacobucci, regia video  Maurizio Failla
Arie Sacre - Salvina Maesano mezzosoprano,  Maestro Halyna Zamyatina piano

Επιμέλεια:   Francesco Ruggiero  
                    Kristina Milakovic
 
Επικοινωνία: Elena Dell’Andrea 
segreteria@adriaticalaviadellarte                                 

Κατάλογος διατίθεται στην έκθεση
1 σχόλιο:

 1. You have a nice blog! I love it, I am very entertained and I learned a lot! I will follow all your posts everyday! You are a genius indeed and all of your words are meaningful, I will promote your blog to my friends and I am very sure they will also like your blog!

  Rugged Breed
  Hot Artz
  Move Igniter
  Lette's Haven

  ΑπάντησηΔιαγραφή